Geschiedenis

2009 – 2012 Oprichting en opbouw van ZorgserviceXL

Zorgservice XL is in 2009 opgericht door het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam, het Hagaziekenhuis te Den Haag en Reinier de Graaf Gasthuis te Delft.

Begin 2010 worden de activiteiten rondom inkoop, logistiek en crediteurenadministratie van deze organisaties onder één dak gebracht. De jaren erna is vooral gebouwd aan de nieuwe organisatie en gewerkt aan het realiseren van de eerste inkoopbesparingen.

2013 – 2016 Aansluiting IJsselland Ziekenhuis en Vlietland Ziekenhuis

In deze periode heeft Zorgservice XL, vooruitlopend op haar groeiactiviteiten, een modern Warehouse Management Systeem (WMS) geïmplementeerd en een nieuwe webshop, gebaseerd op de specifieke bestelstromen van de ziekenhuizen, voor haar klanten gerealiseerd.

Eind 2013 sluiten het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel (oktober) en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam (december) zich bij Zorgservice XL aan.

2016 – 2017 Aansluiting LangeLand Ziekenhuis

In 2016 wordt met het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer verkend welke mogelijkheden Zorgservice XL deze organisatie kan bieden. Uitgangspunt voor het LangeLand Ziekenhuis; realiseer een logistieke doorbraak.

Het LangeLand Ziekenhuis tekent hetzelfde jaar nog het contract met Zorgservice XL inclusief de dienstverlening achter de deur (bevoorrading op afdelingsniveau). Op 1 januari 2017 gaat het LangeLand Ziekenhuis, middels een strakke projectplanning, in zes maanden over op de dienstverlening van Zorgservice XL.