Onze Logistiek

Vanuit ons distributiecentrum leveren we dagelijks aan onze ziekenhuizen. Hier liggen standaard zo’n 6.000 producten en verder leveren we nog 100.000 andere producten. Onze leveranciers leveren de bestelling doorgaans de volgende dag aan ons distributiecentrum. Daar volgt een uitvoerige controle en voorzien we de bestelling, indien nodig, van een unieke barcode. Vervolgens voegen we de producten toe aan onze dagelijkse leveringen. Onze eigen transportdienst levert voorradige producten de volgende dag op de gewenste plek in het ziekenhuis af. De 24/7 spoedleveringen, bruikleen producten, consignatie-voorraad en retourstromen maken onze logistieke service compleet.

Het Zorgservice XL distributiecentrum heeft haar uitgaande goederenstroom dusdanig georganiseerd dat met track & trace alle pakketten van levering uit het Zorgservice XL distributiecentrum tot ontvangst in het ziekenhuis en aflevering op de afdeling gevolgd kan worden.

Het Zorgservice XL bedrijfsbureau volgt alle bestellingen nauwgezet op. Leveringsproblemen leggen we vast in de systemen die de besteller automatisch informeren. Dat neemt niet weg dat we, als dat nodig is, telefonisch contact opnemen met de besteller en meedenken over een alternatief dat wel tijdig beschikbaar is.

Indien gewenst voeren we de gehele interne logistiek van de producten in het ziekenhuis uit. Inclusief het voorraadbeheer op alle afdelingen.

Ons geavanceerd software-systeem beheert de productenstroom van uitgifte op de afdeling tot verbruik bij de patiënt. Dit doen we door de unieke barcode op het product te scannen. Dit is waardevol omdat bepaalde productgroepen zoals implantaten en weefselproducten hiermee voldoen aan de wettelijke registratieplicht. Bovendien biedt dit systeem uitgebreide functionaliteiten op het gebied van voorraadbeheer, expiratie-beheer, emballage-beheer, kitting voor OK, kastenbeheer, retourenafhandeling en geavanceerde verbruiksanalyses. Ziekenhuisafdelingen ervaren dit als de perfecte manier om hun goederenstroom nauwkeurig te managen.